Hoppa till sidans innehåll

DM längd 2012 • 21 januari


Hej Längdskidvänner!

Ekshärads Skidförening bjuder in till öppet DM lördagen den 21 januari.

 

 

Tack för ert deltagande i Ekshärad, hjälp oss gärna bli bättrre genom att svara på en snabbenkät:

UTVÄRDERING, för åkare och ledare efter tävlingen!

 

Resultat, officiella

Hej Alla - aktiva, ledare, publik och funktionärer. Tack för en härlig skiddag och att ni bidrog till en fin tävling! /ESF

________________________

DM SNABBFAKTA:

- centrala Ekshärad

- kl 10.00 med de äldre först

- Fri teknik

- Anmäl onsd 18 januari

 

SMHI (aktuellt väder med prognos) 

YR (aktuellt väder med prognos) 

 

Här kommer DM-Info att växa fram efter hand:

Inbjudan och PM

Startlista

Banornas körschema

Spårkartor DM

On-line resultat (via internet under tävlingen)

 

 

 

 

Fredag 20 jan;

Bansträckningarna har alltså klarnat och längder och antal varv hittar du i körschemat ovan. Pga att snöläget inte är helt optimalt så väljer banchef Karl-Arne Kvarnström sträckningar som avviker något från Skidstadions ordinarie banor. 

Det innebär även att några av banorna kommer att bli något förkortade jmf med PM.

Nya spårkartor med respektive bana hittar du ovan. 

Onsdag 18 jan;

Ordinarie anmälan stängd vid midnatt; totalt 171 åkare anmälda!

Efteranmälning är möjlig till några reservplatser i varje klass, så det är inte för sent att komma med!

Efteranmälning gör du på mail: This is a mailto link under torsdag och fredag samt därefter på tävlingsplatsen på lördag fram till kl 09.00.

"Först till kvarn" gäller vid efteranmälning och om reservplatserna tar slut så avgörs startmöjligheterna av tävlingsledning eller på tävlingsdagen av juryn.

 För detaljer se PM på DM-sidan.

 

Lördag 14 jan; Bansträckning är inte definitivt beslutad pga det något svajiga snöläget. Klart är att det blir en blandning av merpart konst- men också natursnö. I veckans väderprognos finns nederbörd i regionen men lite osäkert var och i vilken form. Ingen större kyla. Banchefen KA Kvarnström jobbar på och dansar snödans (ni skulle bara se..!) Det kan bli aktuellt med justering av planerade banlängder (kortningar) men det avgörs längre fram/jg   

____________________________

Svar från vår tävlingsledare till inlägg i hemsidans Gästbok, angående felåkning, 23 jan (går inte att lägga i själva gästboken pga över 500 tecken):

Vi beklagar verkligen det som inträffat, felåkning. Jag tror knappast det var någon illvilja inblandad. Det handlar väl mest om "Glada unga skidbarn" där förmågan att kunna hitta rätt spår inte alltid är tillräcklig. Synd däremot för de åkare i klassen som redan är mer tävlingsinriktade och utvecklat detta med "fair play". Hoppas att skidlusten består och alla vet att det kommer fler tävlingar!

 

Mer formellt var 7-8 en tävlingsklass och sorterar under SSF:s regler. Skriftlig protest ska lämnas in från klubbens ledare efter senast 15 minuter, så att juryn får något att ta ställning till. Arrangörens banvakter kan också lämna in en anmälan, vilket inte skett. Banvakter är inget krav utan fanns bara i några kritiska korsningar och deras uppgift är att tyst notera, aldrig ingripa eller hänvisa.

ESF strävan är att göra tydliga spårmarkeringar och avspärrningar. Åkaren själv ansvarar alltid för att åka rätt bana, men för dessa åldrar ankommer det kanske mer på klubbledare och föräldrar att se till att det blir rätt!

Med bästa hälsningar

Katarina Bergquist

Tävlingsledare

 ________________________

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:14 Skribent: Jan Gustafsson

Postadress:
Ekshärads SF
Ekesbergsvägen 9
68360 Ekshärad

Kontakt:
Tel: 056341285
Fax: 056341285
E-post: This is a mailto link...

Se all info