Hoppa till sidans innehåll

Säsongen snart här

19 NOV 2008 14:41
Nu är det snart dags att staka igång säsongen. Eksharadssf.se tar pulsen på våra skidskyttar.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2008 15:38

Vintern är här, eller åtminstone inte långt borta. David, Agnes och Sebastian tränar på cirka 4 km långa, kommande Världscupspåret, i Östersund. Carl Johan slipar på formen hemma i ett snösäkert Mesnali.

Sebastian gör tävlingsdebut i IBU-cup (tidigare europacup) i Idre den 29-30 nov. Carl Johan och David laddar för Världscupen i Östersund den första veckan i december. Agnes debuterar i Sverigecupen i Boden under Luciahelgen.

 

Så här säger våra åkare inför säsongen:

David: "Formen känns på uppåtgående efter att ha varit ganska sliten under Muoniolägret i början av november. Träningen under hösten har flutit på väldigt bra och det ska bli kul att få börja tävla. Mitt mål i vinter är att börja leverera topp-tio-resultat i Världscupen"

 

Carl Johan: "Formen är så här två veckor före WC starten i Östersund är bara fin. Exakt hur bra eller dålig den är kan man sällan veta, dels för att den svänger dag till dag och att jag inte genomfört någon tävling med andra motståndare än mig själv. Men jag mår bra och det viktigaste, jag trivs med livet.
Första snöförberedelserna gjorde vi i finska Mounio. Sista veckan har jag vart hemma i paradiset. Sjusjøen med omgivning har Nu över 50km uppkörda spår! Det är verkligen paradis.
Hur ser jag då säsongen som kommer? Ja, jag har inga konkreta mål, typ resultatmål. Utan jag utgår bara från mig själv, den enda person som jag kan styra. Jag ska prestera jämnt över hela säsongen och för att klara det ska jag skjuta bra. Skytteträningen har gått bra hela säsongen och jag har ett helt annat ”tänk” i skytte.
Vad innebär då ”tänket”: Var avslappnad, inte stressad. Träffen är viktigast. Bra avfyrningar.
Och för att detta skall vara möjligt så har jag fått en ny stabilare skjutställning. Enkelhet ska genomsyra hela min inställning.
Skyttet är ju så väldigt enkelt: -”De ä ju bar å sikt mitt i, å kläm av..”
Nu gäller det bara att göra det om och om igen, när alla Ni därhemma i stugorna tittar på.."
Hälsningar
Carl Johan

 

Sebastian: "Jag har haft en vädligt strulig höst med en envis virusinfektion som tagit alla mina krafter. Efter två månader utan träning har jag nu kommit igång igen och hoppas på en stigande formkurva och fina resultat under säsongens andra halva"

 

Agnes: "Jag glädjer sig åt att börja säsongen med mitt främsta mål att kvala in till junior-vm"

 

 

Postadress:
Ekshärads SF
Ekesbergsvägen 9
68360 Ekshärad

Kontakt:
Tel: 056341285
Fax: 056341285
E-post: This is a mailto link...

Se all info