Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv Skidskytteförbundet


Som en följd av nya regler för inomhusevenemang med mer än 100 deltagare från den 1 december kommer krav på och kontroll av vaccinationsbevis att införas i de båda publiktälten under resterande tävlingar i Östersund.
 
Efter en dramatisk första världscuphelg med två svenska segrar genom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fortsätter nu världscuptävlandet i Östersund medan IBU-Cuptävlingarna flyttar till Sjusjön.
 
Efter en dramatisk första världscuphelg med två svenska segrar genom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fortsätter nu världscuptävlandet i Östersund medan IBU-Cuptävlingarna flyttar till Sjusjön.
 
Går du i 9:an och vill börja på skidskyttegymnasium nästa år? Då är det hög tid att ansöka till skolorna. Ansökansperioden går ut 1 december!
 
Elisabeth Högberg hade slagläge för en pallplats inför det sista skyttet i söndagens jaktstart i IBU-cupen på Idre Fjäll, men blev sexa i mål. Viktor Brandt hamnade på 24:e plats i herrarnas tävling.
 
Det blev svensk seger även i herrarnas världscupsprint i Östersund, till hemmapublikens stora glädje. Sebastian Samuelsson sköt fullt och åkte snabbast i ett närmast perfekt lopp, med två norrmän närmast bakom.  
 
Hanna Öberg tog snabb revansch genom att vinna damernas världscupsprint i Östersund, efter fullt skytte och tredje tid i spåret. Dessutom hamnade Elvira Öberg på åttonde plats och med Linn Persson som nia.
 
Viktor Brandt överraskade med en fin sjundeplats i lördagens sprint i IBU-cupen på Idre Fjäll, efter ett missat skott. Det hade även Elisabeth Högberg som hamnade på åttonde plats i damernas tävling.
 
Trots stark åkning blev det alltför många bom för de svenska herrarna i lördagens distanslopp.Jesper Nelin var bäst av dem på 12:e plats, trots tre missade skott. Norrmannen Sturla Holm Laegreid tog en säker seger, efter fyra nollor.
 
Det blev en hel del bom för de svenska damerna i det inledande distansloppet i ett kylslaget Östersund. Mona Brorsson klarade sig ändå med två missade skott och blev 11:a i mål. Tjeckiskan Marketa Davidova vann överlägset efter fyra nollor.
 
Det blev inga toppresultat för de svenska herrarna i torsdagens sprint på Idre Fjäll. Viktor Brandt hamnade på 17:e plats i sin debut, medan Emil Nykvist blev 20:e man - nytt personligt rekord.
 
Elisabeth Högberg var bara 10 sekunder från segern på femte plats i torsdagens inledande sprint i IBU-cupen. Ingela Andersson och Ella Halvarsson hamnade också bland de 20 främsta i ett tätt lopp där Marion Wiesenarter vann efter en sekundstrid.
 
Den internationella skidskyttecirkusen drar helt och hållet i gång i Sverige. Bara ett par dagar innan världscupen startar i Östersund är det full fart med tävlingar på Idre Fjäll – där säsongens första IBU Cup genomförs under de närmsta dagarna.
 
Arbetet med skidskyttekortet har pågått sedan 2009. Nu har svenskt skidskytte passerat en drömgräns på 3 000 examinerade aktiva och ledare.
 

Regeluppdatering

(2021-11-17 19:21)
Internationella skidskytteförbundet beslutade om uppdaterade tävlingsregler under hösten -21. Den svenska regelgruppen har därmed reviderat det nationella tävlingsreglementet inför tävlingssäsongen 2021-2022
 

Postadress:
Ekshärads SF
Ekesbergsvägen 9
68360 Ekshärad

Kontakt:
Tel: 056341285
Fax: 056341285
E-post: eksharadssf@gmail.co...

Se all info